BBC nomineert Verstappen bij sportverkiezing als mondiale st… – De Limburger

Max Verstappen.  Afbeelding: EPA

Max Verstappen maakt bij de jaarlijkse sportverkiezing van de Britse omroep BBC kans om te worden gekozen tot World Star of the Year. De Limburgse Formule 1-coureur behoort tot de zes genomineerden. Vorig jaar ging de prijs naar de Russische UFC-vechter Chabib Noermagomedov.

Verstappen (24) strijdt in de Formule 1 om de wereldtitel met Lewis Hamilton. Ze beginnen zondag met evenveel punten (369,5) aan de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi.

Tot en met dinsdag 14 december kan via de website van de BBC gestemd worden. Op zondag 19 december worden de prijzen uitgereikt op het Britse sportgala, met als hoogtepunt de prijs voor de sportpersoonlijkheid van het jaar. Vorig jaar ging die naar Hamilton. De Brit veroverde toen zijn zevende wereldtitel in de Formule 1 en evenaarde daarmee het record van de Duitser Michael Schumacher.

Lees ook: F1-wereld in rep en roer na nieuwe clash Max Verstappen en Lewis Hamilton: ’Vuile race met gevaarlijke acties’

Verstappen heeft voor de mondiale sportprijs concurrentie van de Mexicaanse bokser Saúl ‘Canelo’ Álvarez, de Ierse jockey Rachael Blackmore, American footballer Tom Brady uit de VS, de Servische tennisser Novak Djokovic en de Jamaicaanse atlete Elaine Thompson-Herah, die in Tokio olympisch goud won op de 100, 200 en 4×100 meter.

Lees meer Foto:

Reageer