De burgemeesters van Zuid-Limburg zetten geen streep door grootschalige evenementen. Dat is besloten tijdens een spoedoverleg vrijdagmiddag.

“De burgemeesters hebben besloten om de landelijke lijn te volgen, waardoor er geen extra maatregelen worden genomen. Grootschalige evenementen worden dus niet verboden”, vertelt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Zorg ontlasten

“Echter voelen wij wel de morele druk en de enorme spanning die zit op de situatie in Zuid-Limburg en de dringende noodzaak om de zorg te ontlasten”, schrijven de 16 Zuid-Limburgse burgemeesters in een gezamenlijk persbericht. “Dat vraagt echter om landelijke kaders. We gaan zelf met onze evenementorganisatoren in overleg omdat het nauwgezet opvolgen van de maatregelen van de Rijksoverheid ook van belang is en er wellicht ook maatwerk mogelijk is. Verder blijven we als burgemeesters samen kijken naar wat er op ons af komt en blijven we daarover met elkaar in gesprek.”

Midden- en Noord-Limburg

Bij een spoedoverleg een dag eerder met de burgemeesters van Midden- en Noord-Limburg, werd juist besloten om wel extra maatregelen te nemen in die regio. Er ging een streep door de 11devande11de, het openingsfeest van het vastelaovesseizoen in Roermond.

Na dat besluit volgde meerdere afgelastingen door vastelaovesverenigingen in de regio. Bekijk hier om welke evenementen het gaat.

Lees meer Foto: MorgueFile

Reageer