Jacco uit Oldenzaal heeft een sportschool op wielen: ‘Je kunt hier alle spiergroepen trainen’

OLDENZAAL – Een lekke band, regen of gewoon geen stok achter de deur. Voor Jacco Swier (29) zijn dat geen geldige excuses om je niet in het zweet te hoeven werken. Hij rijdt de hele regio door met zijn sportschool op wielen. Want: als je niet naar de sportschool wil, komt de sportschool wel naar jou.

Aan de buitenzijde is niets bijzonders te zien. Het is een doodnormale witte vrachtwagen voor zijn deur, waar er zoveel van rondrijden. Maar het voertuig van Jacco heeft een heel andere functie dan die van zijn soortgenoten en wel die van mobiele sportschool.

Droom die uitkomt

Het is een droom die uitkomt voor de Oldenzaler. Zijn interesse voor sport zit diepgeworteld. Jacco rondde de opleiding sport en bewegen af, voetbalde zes jaar in het eerste elftal van Quick’20, was assistent-trainer bij SDC’12 en is ook nog een tijd gymleraar geweest. Tijdens zijn baan als accountmanager begeleidde hij ondernemers op het gebied van sport en voeding. Een eigen sportschool lag voor de hand. Jacco: „Maar ik wilde niet een ‘normale’ sportschool, want daar zit je aan vast. Toen kreeg ik het idee om een mobiele sportschool op te richten. Ik heb gekeken naar een caddy, een busje, maar overal viel wel iets aan op te merken. Het was niet ideaal om er goed in te kunnen sporten. Toen kwam ik dit busje tegen. Je hebt er geen vrachtwagenrijbewijs voor nodig.”

Teambuilding

Jacco opent de deuren van het voertuig. Op de grond staat een bokszak en aan de wand hangt een dik fitness touw. Maar hetgeen waar hij het meest trots op is staat achter in de wagen: een multifunctioneel fitnessapparaat. „Je kunt er zo’n honderd oefeningen mee doen. Alle spiergroepen kun je ermee trainen.” Jacco rijdt heel Twente door met zijn vrachtwagen en komt bij zowel particulieren als bij bedrijven. Hij brengt de behoefte van werkgever en werknemer in kaart en stelt aan de hand daarvan een trainingsplan op. Ook voor teambuilding kunnen ze bij hem terecht. Uiteraard is de vrachtwagen te klein om er een groep werknemers te laten sporten. „Maar ik kan wel alle attributen meenemen die ik daarvoor nodig heb. Het sporten doen we dan buiten.”

De reacties, die hij ontvangt maken hem trots. „Mensen vinden het heel leuk. En als je dan ook nog eens resultaat ziet, is het dankbaar werk.”

jscoach.nl

21-11 (08:14) – Tubantia

 

Lees meer Foto:

Reageer