BERGEN OP ZOOM – ’s Avonds nog even na je werk naar de sportschool zit er voorlopig niet meer in. Ook sportscholen moeten om 17.00 uur sluiten. ,,Als je kinderen hebt of je werkt fulltime, is sporten niet meer te doen.”

Basic Fit is, ook in Bergen op Zoom, normaal gesproken 24/7 geopend, nu van 7.00 tot 17.00 uur. ,,Als ik ’s morgens aan kom, staan er al mensen te wachten”, zegt gastvrouw Alex de Perenz. ,,Mensen willen voor hun werk nog even fitnessen. En jongeren komen nu vooral ’s middags, meteen na school.”

Fit blijven

Johan ’t Hooft heeft speciaal vrij genomen van zijn werk om te komen sporten. ,,Als deze avondlockdown drie of vier weken duurt, kan ik dat wel overbruggen. Als ’t langer duurt, tja, dan houdt het op.” Hij vindt het maar een rare maatregel. ,,Het is juist heel belangrijk dat mensen fit blijven, dat is goed voor de weerstand.”

Fitplus opent ’s morgens om 8.00 uur. ,,Vroeger opengaan is niks voor onze doelgroep”, zegt medewerkster Femke Knoet. Zij verwacht vooral veel drukte in het weekend. ,,Mensen die werken, kunnen overdag niet hierheen komen. Waarschijnlijk komen die in het weekend.”

Overdag ziet ze nu vooral senioren en mensen die thuis werken. ,,We hebben nog geprobeerd onze groepslessen overdag te houden, maar daar is bijna geen animo voor.” Voor Caroline Mulleman maakt het niet zoveel uit. ,,In de winter sport ik toch liever overdag. Ik ben 73, ik rijd liever niet door het donker.”

Een andere sporter bij FitPlus wil liever niet met zijn naam in de krant. ,,Ik ben via de achterdeur van mijn werk weggegaan”, lacht hij. ,,Voor één keertje maar hoor, anders kan ik helemaal niet meer sporten. Ik heb drie kinderen, in het weekend hebben we allerlei andere verplichtingen.”

Jack van de Velde maakt speciaal ruimte vrij in zijn agenda om te sporten. ,,Ik ben directeur bedrijfsvoering bij Rijkswaterstaat. De tijd die ik nu aan sporten besteed, ga ik vanavond inhalen.” Zijn fitness overslaan doet hij liever niet. ,,Ik werk al veel thuis, dan beweeg je sowieso wat minder.” Hij klopt op zijn buik: ,,En dit mag best wat minder.”

04-12 (11:23) – BN De Stem

origineel

 

 

Reageer