Waar ‘gewone’ fitness vooral draait om er goed uitzien en opgepompte spieren, gaat functional fitness veel verder van dat. Jochem Vos (22) uit Hoogland is fan en weet er inmiddels alles van. ,,Ik was toe aan iets nieuws.”

Vertel: wat is functional fitness?
,,Functional fitness is een complexere en gezondere vorm van de fitness die we allemaal kennen. Je traint er verschillende spiergroepen tegelijkertijd mee. Dus ook je uithoudingsvermogen, bewegelijkheid, motoriek en explosiviteit. Fitness is populair onder jongeren, maar draait vooral om krachttraining. In andere woorden: uiterlijk en opgepompte spieren. Dat is zonde, want het merendeel dat er afgetraind uitziet, kan vaak nog geen 100 meter rennen.”

iep je hier zelf tegenaan?
,,Ik was vooral op zoek naar iets waarvan ik er niet alleen goed uit ga zien, maar waar ik me vooral goed door ga voelen. Dat vind ik belangrijk. Ik werk als fitnessinstructeur bij Life City en vind het leuk om mensen te helpen met het bereiken van hun doel. Zelf begon ik dat doel te missen en zo kwam functional fitness op mijn pad. Iets wat hier nog onbekend is, maar in Australië en Engeland upcoming.”

Wat wil je hiermee bereiken?
,,Functional fitness is geschikt voor iedereen die al verstand heeft van fitness, maar op zoek is naar meer uitdaging. Op mijn Instagrampagina @funfitnl deel ik oefeningen en tips. Ik hoop hiermee anderen te kunnen inspireren. Sport is altijd mijn passie geweest, maar het lijkt me heel gaaf om hierin te kunnen groeien. Het zou geweldig zijn als ik in de toekomst bekend sta als één van de aanstichters van functional fitness in Nederland.”

Hoe ziet je sociale leven eruit?
,,Als dat van ieder ander van mijn leeftijd. Samen met mijn vrienden, die echt als familie voor mij zijn, ga ik graag op stap. Doordeweeks let ik op mijn voeding en beweging, maar in het weekend laat ik nooit een drankje staan. Daar sta ik ook bekend om. Ik ben ervan overtuigd dat als je op de juiste manier traint, je ook gewoon lekker kunt genieten. Ik ben er het levende bewijs van.”

16-11 (13:15) – de Stentor

Laad de pagina, of wacht 45 seconden zodat de pagina vanzelf geladen wordt (*)

Lees meer Foto:

Reageer