Het bier van Jupiler kleurt in België tijdens het EK voetbal twee maanden rood. Met Jupiler Red support Jupiler de Rode Duivels, het nationaal voetbalelftal van België. De smaak van het bier blijft hetzelfde, stelt de brouwerij.

Het rode bier is een onderdeel van de ‘We’re All Red Inside’ campagne waarmee Jupiler wil tijdens het EK wil inspelen op de sociale band van de supporters. “Wie dacht dat hij bij het WK in 2018 met de naamsverandering van Jupiler naar Belgium alles gezien had, heeft het mis. Deze keer gooien we het bier zelf in de strijd”, vertelt Amaury Hayoismarketingmanager bij Jupiler. “Het is nu of nooit voor de Rode Duivels, dus alle steun is nodig. We zijn allemaal rood van binnenen nu dus ook ons bier”. 

Rode kleurstof

Het brouwproces van Jupiler Red is hetzelfde als het gewone Jupiler pils. In de laatste fase van de productie wordt de rode kleur toegevoegd. “We werken met een gezuiverd extract van zwarte wortel, een volledig natuurlijke kleurstof, Vivid Red. Deze natuurlijke kleurstof is volledig smaakloos en verandert dus enkel de kleur. De smaak, frisheid en kwaliteit van Jupiler Red blijven identiek aan de Jupiler pils die de consument kent”, stelt Ben Souffriau, product innovation specialist bij AB InBev. 

Samen supporten

“Als het merk dat supporters verenigt, willen we alle Belgen inspireren om samen het nationaal elftal aan te moedigen. We zijn meer dan ooit toe aan dit vooruitzicht om samen de overwinningen van de Rode Duivels te vieren, op een veilige manier, in ons geliefde café of thuis met familie en vrienden”, vervolgt Hayois.  

Belgen verenigen

Jupiler is meer dan 30 jaar partner van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). “De KBVB is tevreden met deze supporterscampagne. Voetbal verbindt mensen en de nieuwe campagne van Jupiler zet dit extra in de schijnwerpers. Dat juichen we toe als steun voor het succes van ons belangrijkste EK ooit”, aldus Manu Leroy, marketing en communicatie-manager bij de KBVB. 

Jupiler Red is vanaf 17 mei verkrijgbaar in de winkels en de horeca.  

Bron: vMT

Link naar artikel

Reageer