Op het NCVGZ 2019, Public Health next step – nieuwe perspectieven op preventie en gezondheidsbevordering, kijken we terug op ‘20 jaar Preventie’ en blikken graag met u vooruit. Hoe zorgen we er samen voor dat kennis ontwikkeld blijft worden die aansluit bij waar de praktijk behoefte aan heeft? Welke kennisvragen liggen er nú en zijn er ook al antwoorden te vinden in de huidige praktijk? Zorg dat u erbij bent op 11 april in de Jaarbeurs in Utrecht!

De track ‘Voorbouwen op 20 jaar preventie’ die ZonMw dit jaar organiseert bestaat uit 3 sessies, we hopen u te mogen verwelkomen bij:

Sessie 1 : SEGV anders benaderen: waar zit de winst?

20 jaar Preventie onderzoek heeft ook voor Sociaal Economische Verschillen (SEGV) goede inzichten en aanpakken opgeleverd. Iedereen is er beter van geworden, maar de verschillen zijn nog lang niet de wereld uit. Wat werkt en hoe sluit dat aan bij de laatste ontwikkelingen in beleid en praktijk? In een masterclass geven José Manshanden (directeur van de GGD Amsterdam) en Karien Stronks (hoogleraar Sociale geneeskunde) u inzichten uit diverse studies en praktijkaanpakken op dit thema. Aan de 8 gesprekstafels gaat u samen met andere deelnemers in gesprek vanuit verschillende werkvelden en thema’s over de vraag:. wat zijn nú hun kansen en mogelijkheden om gezondheidswinst te behalen? We maken gebruik van persona’s lage SES en hoge SES – hoe pakt het voor hen uit?

Sessie 2: Preventie van morgen: versterk uw innovatiekracht!

Wat moet u als public health professional in huis hebben om goed in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen? In deze sessie, bestaande uit 3 delen, belichten we toekomstige trends en ontwikkelingen. Erik Buskens (Hoogleraar Health Technology Assessment) schetst actuele en toekomstige ontwikkelingen, die het werkveld van u als public health professional drastisch zullen veranderen. Inge Douwes (Senior Opleider/Adviseur NSPOH) leert hoe u als professional beter kunt inspelen op externe ontwikkelingen. Deze masterclass biedt concrete handvatten die u kunt toepassen in uw eigen werk.

Binnen het 6e preventie programma “Integraal en met kennis aan de slag” neemt kennisbenutting en implementatie een belangrijke plaats in. Samen met u, wil ZonMw verkennen waar wensen en behoeften liggen op het gebied van nieuwe kennis in opleidingen, trainingen en bij- en nascholing.

Sessie 3: Bouwstenen voor een stevig netwerk

Samenwerken in netwerken aan complexe vraagstukken in zorg en preventie, het gebeurt op vele plekken in ons land. Vaak succesvol, maar soms ook minder succesvol. Het is niet eenvoudig om samen te werken met verschillende partijen, die ook allemaal hun eigen belangen en ambities meebrengen. In deze workshop neemt Janneke Steijns van Common Eye u mee in de mogelijkheden om uw netwerken te versterken. Ze introduceert het Netwerk canvas met de 4 bouwstenen voor succesvolle netwerken. We onderzoeken een aantal mooie voorbeelden met 2 bouwers van netwerken, bespreken samen praktisch toepasbare theorie en werken aan jouw eigen casuïstiek. Met als doel uw netwerk morgen al sterker neer te zetten. 

U hoeft zich niet apart aan te melden voor de sessies, dat kan op de dag zelf. U hoeft zich alleen in te schrijven voor het congres. Dat kan via: http://www.ncvgz.nl/#aanmelden

Voor meer informatie over de ZonMw track: http://www.ncvgz.nl/track-voortbouwen-op-20-jaar-preventie/

Lees meer Foto:

Reageer