Op donderdag 11 april vindt NCVGZ 2019 Public Health next step – nieuwe perspectieven op preventie en gezondheidsbevordering – plaats in Media Plaza in de Jaarbeurs Utrecht. Zorg dat je erbij bent!

Thema NCVGZ 2019

Het belang van preventie en een integraal gezondheidsbeleid wordt steeds meer gezien en erkend. Markeringspunten in 2018 zijn het Preventieakkoord, het leefstijlmanifest en het besluit over de geïntegreerde leefstijlinterventie in de basisverzekering. Maar we moeten nog veel actiever met preventie aan de slag dan we nu doen. De zoektocht verleggen buiten de gebaande paden is aan te bevelen, en zelfs urgent. Deze thematiek vormt de rode draad van NCVGZ 2019.

Het programma is gevarieerd, met o.a. Prof. dr. Sarah Durston die tijdens de Wilhelmina Rouwenhorstlezing vanuit haar eigen expertise de veranderende wetenschap belicht en ons wakker schudt door hierin de vertaling naar Public Health onderzoek next level te maken.

Tracks en sessies

Aansluitend vindt plenair een debat plaats over Publieke waarden in de digitale gezondheidsmarkt. Daarnaast is er de mogelijkheid om een keuze te maken uit de verschillende tracks en sessie van Movisie, RIVM, GGD-West Brabant /GGD-Groningen en het Trimbos Instituut ZonMw organiseert dit jaar de track ‘Voortbouwen op 20 jaar preventie’. Daarnaast is er de mogelijkheid je project, idee of onderzoek op te peppen in de track Pitch & Patch (inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 14 maart). Of maak in de track Jonge professionals een reis om de wereld in 255 minuten met Hanaâ Benjeddi, een jonge dokter in de vluchtelingenkampen van Lesbos.

In Café Weltschmerz is er ruimte om jouw verhaal rondom gezondheid, preventie, positieve gezondheid of het preventieakkoord te vertellen.

En dit is nog niet alles, bekijk het volledige programma en meld je vast aan! De komende dagen/weken wordt met grote regelmaat de congreswebsite aangevuld met nieuwe informatie. 

 

Lees meer Foto:

Reageer