De Alphense sportschool Bezemer Fitness opent vanaf maandag in een reactie op de verplichte avondsluiting wegens corona ‘s morgens al om vijf uur de deuren.

Het is even doorbijten in de donkere ochtend, maar sportschooleigenaar Thijs Bezemer van Bezemer Fitness in Alphen heeft nu een plan bedacht om ondanks de avondsluiting leden toch een uitgebreid sportprogramma te bieden. Zijn sportschool gaat dagelijks twee uur eerder open: doordeweeks om 05.00 uur in plaats van 07.00 uur en in het weekeinde om 07.00 in plaats van 09.00 uur. Op zaterdag en zondag blijft Bezemer ook een uur langer open dan anders en kunnen leden er tot 17.00 uur terecht.

Thijs Bezemer verwacht dat veel leden de wekker extra vroeg zetten om ondanks de coronabeperkingen toch te kunnen blijven sporten. ,,Zo beginnen ze lekker fit aan de werkdag.’’ Ook worden veel groepslessen van de avond verplaatst naar overdag, om iedereen toch de gelegenheid te geven de komende tijd te blijven sporten.

Doorwerken

Hij rekent ook overdag op veel animo van sportliefhebbers die anders ‘s avonds komen. ,,Bijna iedereen werkt thuis en veel werkgevers vinden het volgens mij geen probleem als hun werknemers ‘s middags even gaan sporten en dan ‘s avonds wat langer doorwerken.’’

De sportschoolhouder erkent dat hij met zijn plan geen grote bijdrage levert aan het terugdringen van contactmomenten tussen mensen. ,,Maar we houden ons aan alle coronamaatregelen en het is voor het fysieke en mentale welzijn van onze leden heel belangrijk dat ze kunnen blijven sporten.’’

Ook sportschool NJOY in Bodegraven gaat vanaf morgen eerder open. Leden zijn hier vanaf 06.00 uur welkom.

Maatregelen

Veel voorzieningen, ook sportscholen, moeten vanaf zondag voorlopig om 17 uur dicht. Het is een belangrijk onderdeel van een landelijk maatregelenpakket om het aantal contactmomenten tussen mensen te verminderen.

Dit moet leiden tot een forse daling van het aantal coronabesmettingen en voorkomen dat de zorg nog meer overbelast raakt.

27-11 (18:03) – Algemeen Dagblad

Bron

 

Lees meer Foto:

Reageer