Vandaag, 15:50 2 minuten leestijd

De plek van het ongeval op de A325. © Persbureau Heitink

Leden en het bestuur van hockeyvereniging Union uit Nijmegen zijn intens verdrietig door het overlijden van een 9-jarig clubgenootje. Het meisje werd zondag 28 november na een ongeluk op de A325 bij Ressen in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar ze later is gestorven. De opa en oma van het meisje zaten in dezelfde auto en zijn ter plekke overleden.

“We zijn stil van dit veel te vroege verlies. Ze speelde enkele jaren in de jongste jeugd van Union. Haar teamgenoten van M8E4 omschrijven haar als een vrolijke, enthousiaste, behulpzame, aardige, fanatieke en blije teamgenoot, die van de kleur blauw en van honden hield. Ze bedacht vaak leuke dingen en ze gaan haar heel erg missen”, staat geschreven op de website van de hockeyvereniging. De sportclub wenst ook alle vrienden, familie, broer en ouders van het meisje veel sterkte toe.

Intens verdriet

Ook Kandinsky College, de middelbare school waar de vader van het meisje werkt, schrijft in een bericht op de website diep bedroefd te zijn en mee te leven met alle betrokkenen. “Hij vertelde vaak heel trots over zijn dochter, en zorgde ervoor veel als vader aanwezig te kunnen zijn in het leven van zijn kinderen. Ons hart gaat uit naar hem, zijn vrouw, zoon en alle familie, vrienden, vriendjes en klasgenoten. We wensen ze heel veel kracht en sterkte.”

Vijf auto’s bij ongeval betrokken

Het ongeluk gebeurde toen een bestelbus in aanraking kwam met de auto waarin de slachtoffers zaten. Toen de politie ter plaatse kwam, was er al een aantal omstanders te hulp geschoten. Voor de opa en oma van het meisje, een 76-jarige man en een 75-jarige vrouw uit Duiven, mocht hulp niet meer baten. In de auto zat ook een minderjarig jongetje, hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar was buiten levensgevaar.

Na het ongeval is een 26-jarige man uit Nijmegen aangehouden. Hij is verhoord door de politie en daarna weer naar huis gestuurd in afwachting van het onderzoek. Hij raakte lichtgewond, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Er waren nog vier andere voertuigen betrokken bij het ongeval. De inzittenden daarvan bleven ongedeerd.

💬 WhatsApp ons!

Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!

Lees meer Foto:

Reageer