Wie droomt er niet van? Je eigen baas zijn en genoeg geld verdienen om echt een onafhankelijk leven te kunnen leiden. Voor vele blijft het bij dromen, maar anderen gaan ook echt de stap zetten om te ondernemen. In enkele gevallen gebeurt het dan dat zo’n bedrijf bijzonder succesvol wordt. Dat is ook het geval bij Gymshark. De oprichter van het bedrijf, Ben Francis was bij het oprichten pas 19 jaar oud. Inmiddels is zijn onderneming een miljarden bedrijf.

Wie is Ben Francis?

In het jaar 2012 was Ben Francis nog een normale student. Hij deed een studie bedrijfskunde en management aan de Universiteit van Aston. Daarnaast had hij een baantje bij de Pizza Hut en ging hij zijn eigen fitness-supplementen verkopen. Hij ontwikkelde ook nog twee fitness-apps en zo begon het langzaam uit de hand te lopen. In het begin was het een side-hustle, maar al gauw groeide zijn bedrijf Gymshark uit tot iets waar hij niet van had durven dromen.

Gymshark begon in de garage van zijn ouders

Het begon, zoals bij veel bedrijven, in de begindagen nog simpel. Ben Francis vroeg in de begindagen aan zijn ouders of hij de ruimte in zijn garage mocht gebruiken om sportkleding te maken. Hij kon zelf niet zo goed borduren en naaien, maar gelukkig had hij hiervoor zijn oma die hem hielp. Dankzij de fitness supplementenhandel had hij geld om te investeren in zijn eerste naaimachine.

 

Lees meer

Bron: https://man-man.nl/gymshark-ben-francis-selfmade-miljairdair/

Reageer