Onder leiding van dagvoorzitter Jan Hamers debatteerden de deelnemers aan het verpleegkundig leiderschapsprogramma over de verbinding tussen wetenschap, onderwijs en de klinische praktijk.

Kijk de livestream terug op https://vimeo.com/mijneventonline/download/512531260/a2aa9e774d (wachtwoord LMNR).

Inhoud

Animatie ‘Laat je licht schijnen’

Hoe oefen je invloed uit op de ontwikkeling van jouw vak, het beleid en de financiering in de zorg? In deze animatie laten deelnemers aan het verpleegkundig leiderschapsprogramma LMNR 2.0 hun licht schijnen op hoe we met elkaar het hart van de zorg gezond kunnen houden.

Mijn verpleegkundig onderzoekshart klopt voor…

De deelnemers aan het verpleegkundig leiderschapsprogramma vertellen kort en krachtig aan welk onderwerp zij werken. Ofwel, waarvan hun verpleegkundig onderzoekshart sneller gaat kloppen.

Muziek@OLVG

Muziek is emotie. Het aantal wetenschappelijke publicaties en media-uitingen over de positieve effecten van muziek op het welzijn van patiënten groeit. Het is daarom geen verrassing dat muziek een plek aan het veroveren is in de zorg.

4 bevlogen OLVG-ers besloten dat het de hoogste tijd was om patiënten en collega’s kennis te laten maken met de mooie effecten van livemuziek. Dit resulteerde in het project muziek@OLVG. Na bijna 40 optredens gooide COVID-19 roet in het eten en was het niet meer mogelijk om externe musici in het OLVG te laten optreden. Daarom besloten we om onze verpleegkundige zorg voor de COVID-19 patiënten te combineren met muziek. Dit resulteerde in het volgende filmpje.

Pianist: Louise van de Sande Bakhuyzen, verpleegkundige

Zang: Saskia Rijkenberg, verpleegkundig, klinisch epidemioloog

Vlog van ZonMw-voorzitter Jeroen Geurts

ZonMw-voorzitter Jeroen Geurts feliciteert de deelnemers aan de leiderschapstraining LMNR 2.0 met hun prestatie.

Programma slotbijeenkomst

De keynote presentaties werden gegeven door prof. dr. Anne Marie Rafferty, president of Royal College of Nursing UK en prof. dr. Bianca Buurman. Houd deze webpagina in de gaten voor een terugkoppeling en link naar de livestream.

Het programma is erop gericht om verbindingen te leggen ten aanzien van de academisering van de verpleegkunde in de periode 2021-2030. Als basis hiervoor laten de fellows met filmpjes en animatie aan de hand van hun eigen onderzoekslijnen zien hoe zij de ‘dots’ in het verpleegkundige hart verbinden. Daarnaast waren er bijdragen over de toekomst van het verpleegkundig onderzoek van:

  • Prof dr. Jet Bussemaker, voorzitter Raad voor Volksgezondheid & Samenleving
  • Dr. Marian Kaljouw, voorzitter Nederlandse Zorgautoriteit
  • Prof dr. Jeroen Geurts, voorzitter ZonMw

Programmaleiders Thóra Hafsteinsdóttir en Lucie Boonekamp gaven een reflectie op het programma LMNR 2.0. Aansluitend vond de uitreiking van de certificaten plaats voor de fellows en genodigden.

Verpleegkundig leiderschapsprogramma LMNR 2.0

In februari 2019 startte de 2e groep fellows met het 2-jarig verpleegkundig leiderschapsprogramma Leadership Mentoring in Nursing Research (LMNR 2.0): een leiderschapstraining gericht op gepromoveerde verpleegkundigen en postdocs die werkzaam zijn als onderzoekers. Op 26 februari 2021 vond de slotbijeenkomst Connecting the dots: notes on nursing #2030 plaats.

De ontwikkeling en uitvoering van de leiderschapstraining LMNR 1.0 werd gefinancierd vanuit het inmiddels afgeronde ZonMw-programma Tussen Weten en Doen II. De uitvoering van LMNR 2.0 is ook gefinancierd vanuit het programma Tussen Weten en Doen II, maar wordt vervolgd in het programma Verpleging en Verzorging.

Eindredactie ZonMw, animatie Jelle Tigchelaar & Diederick Geers, vlogs deelnemers LMNR 2.0 Eva Diop, vlog Jeroen Geurts ZonMw

Meer informatie

Download

Lees meer Foto: Pexels

Reageer