Nieuwsbericht | 17-08-2021 | 00:00

Op donderdagmiddag 7 oktober 2021 vindt onze volgende jaarconferentie plaats. Met het thema: De beloften van de regio.

De conferentie start met een online plenaire sessie waarna we fysiek verder gaan met 3 regionale bijeenkomsten waar gericht voor zal worden uitgenodigd. 

Hoge verwachtingen in de regio

Er wordt tegenwoordig veel verwacht van de regio als het niveau waarop maatschappelijke vraagstukken het best aangepakt kunnen worden. We kennen de veiligsheidsregio’s, de GGD-en werken regionaal, zorgkantoren zijn regionaal georganiseerd, een aantal gemeenten heeft een gezamenlijke sociale dienst opgezet. Waarop zijn die hoge verwachtingen van de regio als ideaal samenwerkings- of sturingsniveau gebaseerd? Wanneer is het zinvol om vraagstukken regionaal aan te pakken? En wanneer niet?

Jaarconferentie

Deze vragen komen aan de orde tijdens onze jaarconferentie. We openen online met onder andere een toespraak van voorzitter Jet Bussemaker. De opening is voor iedereen online te volgen. Vervolgens bespreken we in 3 kleinschalige regionale bijeenkomsten een aantal inspirerende regionale initiatieven uit de praktijk. Direct betrokkenen worden gericht uitgenodigd. De opbrengst van deze middag gebruiken we voor een RVS-essay of advies over regionalisering dat in 2022 zal verschijnen.

Heeft u een voorbeeld?

Ter voorbereiding van de jaarconferentie zijn we op zoek naar uw ervaringen. Heeft u een voorbeeld van succesvolle regionale programma’s of projecten? Of juist van moeizame pogingen of zelfs mislukkingen? Deel deze dan met ons, via evenementen@raadrvs.nl o.v.v. ‘De beloften van de regio’. Wat werkt en waarom? Hoe zijn knelpunten verholpen?

Binnenkort verschijnt er meer informatie. Houdt daarom onze website en social media kanalen, LinkedInTwitter en Instagram in de gaten. 

Reageer