Spam, net als onkruid vergaat niet

Maar door een meer bewust gebruik van e-mail en website, kan je het risico verkleinen dat de reputatie van je domein schade wordt toegebracht en je mail niet meer wordt vertrouwd. Als je een e-mail naar een ander e-mailadres verstuurt, dan wordt deze in alle gevallen eerst gefilterd. Het kan in sommige gevallen zo zijn, dat je e-mail (onterecht) als spam wordt gemarkeerd. Hoe zit dat precies en kun je voorkomen dat je e-mail in de spam komt? Tipje van de sluier: De hoofdoorzaak is menselijk gedrag.

Spamfilters die binnenkomende mail beoordelen zijn geraffineerd samengesteld. Er is dan ook niet altijd 1 reden aan te wijzen waarom een e-mail wordt geblokkeerd. Vaak is het een optelsom van diverse

We gaan hier uitleggen hoe je kunt voorkomen dat je e-mails naar de spam-inbox gaan.

Optie 1 – Markeren als “Geen spam”

De eerste oplossing lost het probleem op voor de exacte ontvangers. Je kunt de ontvangers zelf vragen om de e-mails die je hebt verzonden te markeren als ‘Geen spam’.
E-mails van jou zullen nooit meer in de spambox terechtkomen.

Optie 2 – DNS-verificatie toevoegen

Alle moderne mailservices hebben een aanvullende verificatie van de afzender: is het echt vanaf dit adres, dit domein, waar deze brief vandaan komt? Deze controle kost tijd en het bericht kan als spam worden gemarkeerd als het niet slaagt. Om het domein te helpen dergelijke controles te doorstaan, hoef je slechts 2 soorten DNS-records toe te voegen:

Optie 3 – Verbeter de afleverbaarheid met een e-mailtester

De inhoud van je e-mail kan dus de spamgevoeligheid triggeren.

Bezoek MailTester om te controleren hoe goed je e-mail is. Volg de aanwijzingen.
Stuur een volwaardig bericht (precies hetzelfde dat je naar een klant of een andere ontvanger zou sturen) naar het tijdelijke adres dat op het scherm wordt aangegeven.

 

→ Ga hier naar de uitgebreide versie van deze handleiding

Reageer